Over ons

Klimaatnieuws wil voorzien in een lacune die de Nederlandse media laten vallen. Veel actueel en urgent nieuws over de rap escalerende klimaatcrisis haalt hier de pers niet. Wij als redactie missen de urgentie: het inzicht dat het voortbestaan van mensen die nú leven, al op het spel staat. Met een aantal vrijwilligers van diverse leeftijden en achtergrond proberen we deze lacune op te vullen.

Hoewel de meeste Nederlanders er inmiddels wel van overtuigd zijn dat het klimaat verandert en zich hier terecht zorgen over maken, wordt de snelheid waarmee dit gebeurt, ernstig onderschat. Ook hebben veel mensen geen idee over de ernst van de crisis en de desastreuze gevolgen ervan, terwijl daar wel degelijk informatie over is.

Met deze nieuwsbrief proberen we een vollediger beeld te geven over de stand van zaken in de klimaatcrisis – van het opwarmen van de aarde tot het verlies aan biodiversiteit en de teloorgang van onze leefomgeving.

We denken dat veel mensen openstaan voor dergelijke informatie, maar de tijd missen om er zelf naar te zoeken. Klimaatnieuws biedt een selectie uit de internationale pers van de meest urgente en relevante artikelen, samengevat in het Nederlands.

Klimaatnieuws is niet altijd leuk om te lezen, maar wel noodzakelijk. We kunnen er nu namelijk nog iets aan doen, al moeten we dan wel razendsnel in actie komen.