Klimaatnieuws.info stopt

Beste lezers van Klimaatnieuws,

 

er zullen voorlopig geen nieuwsbrieven meer verschijnen. Aan het onlangs verschenen IPCC-rapport valt eigenlijk weinig toe te voegen.

Bovendien lukt het ons niet een groter publiek te bereiken. We kunnen niet anders dan concluderen dat de meeste Nederlanders ervoor kiezen hun kop in het zand te blijven steken. Ter vergelijking: afgelopen vrijdag demonstreerden over de hele wereld jongeren voor het klimaat. Alleen al in Duitsland waren het er honderdduizenden. In Utrecht deden zo’n 3500 jongeren en sympathisanten mee aan de landelijke klimaatstaking.

Onze hoop is gevestigd op de klimaattop COP26 in november in Glasgow: onze laatste kans om de opwarming van de Aarde nog enigszins binnen de perken te houden.

Maar de vooruitzichten zijn somber: de uitstoot blijft stijgen, China lijkt weinig coöperatief, klimaatfinanciering blijft een probleem, en de doelstellingen van ‘Parijs’ lijken nu al buiten bereik te liggen. Ondertussen gaan de investeringen in fossiel en het vernietigen van de natuur gewoon door.

We hebben ons steentje proberen bij te dragen, maar we weten oprecht niet wat we kunnen doen om onze medemensen te doordringen van de urgentie van de klimaatcrisis en van de met verdere opwarming gepaard gaande klimaatcatastrofe die ons te wachten staat.

 

Alle sterkte,

 

Klimaatnieuws.info

Geplaatst in Geen categorie.